تاریخ انتشار : دوشنبه 1 اردیبهشت 1399 - 21:56
کد خبر : 56946

پیمانکاران پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کارگاه‌های ساخت و ساز را رعایت کنند

پیمانکاران پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کارگاه‌های ساخت و ساز را رعایت کنند

جارستان به نقل از ایرنا؛ عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان و عضو هیات رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از تهیه و تدوین پروتکلی جامع مبتنی بر توصیه ها و دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی توسط سازمان نظام مهندسی خبر داد و تاکید کرد: پیمانکاران و متولیان کارگاههای ساختمانی باید

جارستان به نقل از ایرنا؛ عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان و عضو هیات رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از تهیه و تدوین پروتکلی جامع مبتنی بر توصیه ها و دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی توسط سازمان نظام مهندسی خبر داد و تاکید کرد: پیمانکاران و متولیان کارگاههای ساختمانی باید پروتکل بهداشتی مربوط به کارگاههای ساخت و ساز را رعایت کنند.

مجتبی احمد زاده روز دوشنبه اظهار داشت : سازمان نظام مهندسی همچنین در این پروتکل توصیه ها و دستورالعمل های ایمنی و بهداشتی را برای کنترل و پیشگیری کرونا مد نظر قرار داده تا دست اندرکاران این بخش برای مقابله با بحران در گارگاه های مرتبط با حوزه ساخت مسکن رعایت کنند.

وی با بیان اینکه پیچیدگی بیماری کرونا نه تنها در حوزه پزشکی، بلکه یکی از مسائل چندسطحی ‌و درهم تنیده در حوزه علوم اقتصادی، اجتماعی و انسانی به شمار می‎آید، تصریح کرد: انتخاب و ارائه بهترین راهبرد قابل پذیرش و اجرا در کاهش هزینه‌های سلامت، اقتصادی، اجتماعی، آموزشی، امنیتی ، مواجهه از آسیب در پایین ترین حد ممکن، نیازمند نگرشی جامع، سیستماتیک و چند ‌وجهی می ‏باشد، به گونه ای که راه حل ها از منظرهای مختلف به این مساله در تقابل با یکدیگر قرار نگیرند.

وی بیان کرد: زمان اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند -طرحی که بنا دارد شرایط تدریجی بازگشت جامعه به شرایط عادی را فراهم کند- بسیار مهم بوده و نباید با عجله و شتاب برای مشاغل پر خطر شروع کرد و باید اطمینان یافت که ویروس تحت کنترل و انتشار آن به شکل پایداری کاهش یافته باشد.
احمد زاده خاطرنشان کرد: در همین راستا ، سازمان نظام مهندسی ضمن تهیه و تدوین پروتکلی جامع برای اجرا در کارگاه های مرتبط با حوزه ساخت مسکن، تاکنون خود را مکلف به استفاده از تمامی ظرفیت های علمی، فنی مادی و معنوی در انجام وظایف قانونی و ذاتی خود در عرصه های اقتصادی و اجتماعی کرده است.
وی تلاش در یادگیری قوانین، وظایف، نکات ایمنی و الزامات کارگاهی و همچنین مطالعه ‌و آگاهی درباره روش‌ های صحیح کار کردن در محیط‌ های مختلف را منجر به رشد فرهنگی جامعه و جلوگیری از بروز خطرات و حوادث حین کار عنوان و تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی گیلان نیز در همین زمینه گام هایی را برداشته است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان با تاکید بر اینکه میزان مشارکت، تعهد و نقش پذیری افراد در تمام بخش های جامعه از جمله مشاغل مرتبط با ساختمان و کارفرمایان در کنترل و پیشگیری از بحران کرونا، معیار ارزیابی در موفقیت گذر از این بحران است، خاطر نشان کرد: حسن انجام کار و برخورداری از اخلاق حرفه ای ضمانت اجرایی برای رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی این حوزه است.

وی تامین ایمنی، آسایش، بهداشت، بهره دهی مناسب و صرفه اقتصادی فرد و جامعه را از اصلی ترین اهداف مقررات ملی ساختمان عنوان و بیان کرد: ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا مورد توجه در این آیین نامه قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: سازنده و سایر کارفرمایان کارگاههای ساختمانی موظفند برای تأمین ایمنی، بهداشت کار، حفاظت محیط زیست؛ وسایل و تجهیزات لازم را تهیه و در اختیار نیروهای کار قراردهند.

احمد زاده اضافه کرد: همچنین باید چگونگی کاربرد این وسایل را به کارگران آموزش دهند و برای بکارگیری وسایل و تجهیزات رعایت مقررات نظارت کنند؛ ضمن آنکه کارگران نیز باید خود را ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل مذکور و اجرای دستورالعملهای مربوط بدانند.

وی خاطر نشان کرد: مهندس ناظر موظف به نظارت بر اجرای مقررات مربوط به حفظ و تأمین ایمنی، بهداشت کار و حفاظت محیط زیست از سوی سازنده در کارگاه می‎باشد و هرگاه در ارتباط با عملیات ساختمانی، مواردی را خلاف این مبحث مشاهده کند، باید ضمن تذکر کتبی به سازنده، مراتب را به مرجع رسمی ساختمان اعلام نماید.
به گفته احمد زاده؛ شهرداری و سایر مراجع صدور پروانه ساختمان و همچنین سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز باید برعملکرد سازنده و مهندس ناظر نظارت نمایند و در صورت بروز تخلف باید مراتب از طریق شورای انتظامی بررسی شود.

وی همچنین سلامتی و ایمنی از جمله تامین امکانات، تجهیزات و آموزش برای مقابله با کرونا در کارگاههای ساختمانی را ضروری خواند و تصریح کرد: پیش بینی های لازم برای جلوگیری از شیوع کرونا از جمله تامین نیروی کار و مصالح ، مواجهه با ابتلای نیروی کار به این بیماری از مواردیست که در این پروتکل به آن توجه شده است.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان نصب راهنمای کنترل محیطی و تابلوهای آموزشی پیشگیری از انتقال بیماری های تنفسی، نصب دستوالعمل های بهداشتی، وجود مواد شوینده، گندزدا، امکانات و تجهیزات نظافت به مقدار کافی در محل شستشو، نظافت و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی ،استفاده از هواکش و سیستم تهویه مناسب در سرویس های بهداشتی و ممانعت از ادامه فعالیت کارکنان بیمار و مشکوک به بیماری های تنفسی را از عمومی ترین، ساده ترین و در عین حال موثرترین نکات بهداشتی برای مقابله با کرونا در محل کارگاه های ساختمانی عنوان کرد.

وی اضافه کرد: همچنین در اختیار قراردادن دو ماسک N از نوع ۹۵ به ازاء هر شیفت کاری و در صورت عدم دسترسی استفاده از هر نوع ماسک موجود، استفاده از دستکش لاتکس در محیط کار تا حد امکان، رعایت فاصله دومتری نیروها از همدیگر، ضد عفونی کردن تمام سطوح پرتماس محل کار و ممانعت از ایجاد شرایط ازدحام در محل کارگاه از دیگر مواردیست که به متولیان کارگاههای ساختمانی توصیه می شود.

عضو هیات رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور همچنین کنترل منابع آب بهداشتی در کارگاه ها و اطمینان از سلامت و قابل شرب بودن آب مصرفی، در نظر گرفتن رختکن مناسب برای لباس های آلوده و تمیز کارگران به صورت مجزا و توجه به کارگرانی که بیماری های زمینه ای ریوی دارند براساس دستور پزشک و پرونده پزشکی آنها در شرایطی که ویروس کرونا هنوز وجود دارد، را از موضوعات قابل توجه برای جلوگیری از شیوع دوباره این بیماری دانست.

سازمان نظام مهندسی گیلان بیش از ۲۲هزار عضو دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.